Prosím, pomoc! Budem síce možno vyzerať ako
z praveku... V dnešnom článku vám musím ukázať javorový sirup déemkovskej značky DM Bio a akože ja fakt neviem, čo s ním! Výrobky
tohto druhu /akože myslím všetko, čo
má v názve bio/ mám rada, ale
zas tak často ich nekupujem a ešte menej často z nich niečo robím. Javorový sirup ako taký som doma
v živote nemala /aj keď cukor sa v mojej domácnosti používa výlučne
iba ako sladidlo do frajerovho čaju, potažmo kávy, inak ho celkom bojkotujem/
a teraz vám mám vďaka môjmu
januárovému ekzému napísať naň nejakú múdrosť?
Tak, poďme do boja.
A začnime teóriou.
Vedeli ste, že javorový sirup
obsahuje tiež sacharózu a je dokonca kalorickejší ako cukor samotný? Hmmm, nie
práve najpozitívnejší úvod! :D Poďme ale ďalej a sľubujem, že už to bude
len a len lepšie! :D
Javorový sirup sa získava z miazgy
kanadských cukornatých javorov a na výrobu 1 litra je potrebných až 40
litrov miazgy. Vďaka orechovo-medovej chuti je obľúbeným sladidlom, ktoré
môžete využiť všade tam, kde používate cukor – uspokojíte totiž nielen chuťové
bunky, túžiace po sladkom, ale dodáte telu aj vitamín B, vápnik, železo
a stopové množstvá ďalších minerálov.
Podľa farby a chuti sa delí do 4 kategórií
A, B, C, D a platí, že čím je svetlejší a redší, tým je kvalitnejší
/čo teda Claire Clairmont by povedala presný
opak, že, ha ha/. V našich končinách je údajne najobľúbenejší ten
Céčkový – s príjemnou, javorovou
chuťou... nie že by som niekedy nejaký javor okusovala...
Čo je pre beautyblog asi celkom dôležité
zistenie, javorový sirup sa dá využiť aj ako prísada do pleťovej masky! Recept
si ale už vygúglite samé a my sa ideme konečne pozrieť na nášho fešiho
z Déemky.
Môj javorový sirup DM Bio je v kvalite áčkovej, teda tej najvyššej. Čo
oceňujem, to je nielen celkový vizuál /tú fľaštičku rozhodne využijem na
slivovicu a iné pochutiny môjmu srdcu blízke, ha ha/, ale aj to, že otvor
je pred prvým použitím zalepený takým tým papierikom, ktorý má zabezpečiť
nielen „čistotu“ obsahu, ale má aj zabrániť neplánovanému vytečeniu sirupu
cestou z obchodu domov ;).
Konzistencia sirupu je naozaj pomerne riedka.
V čase, keď som študovala infošky k javorovému sirupu, môj krčiažtek
mi pekne-krásne stál v kuchyni na polici v neporušenom stave.
Keď som sa dočítala, že na jeho chuť si treba zvyknúť, myslela som si teda ozaj
všeličo. Po prvom oliznutí prsta ale
môžem smelo skonštatovať: Zvykať??? Pche!
Chuť javorového sirupu je skvelá! Nie nadmerne sladká a krásne karamelová! Toto ja určite môžem...
Takže v konečnom dôsledku som
z vecičky z dnešnej recenzie naozaj nadšená. Neviem síce porovnať,
keďže si nepamätám, že by som javorový sirup niekedy chutnala, ale toto moje
chuťové bunky rozhodne uspokojuje! A ja môžem ísť gúgliť nejaké tie
receptíky... aj keď, predpokladám, že si ním budem akurát tak všetko možné aj
nemožné polievať alebo si ho len
dávať na lyžicu, celá Claire Clairmont... :)
Tentokrát bez hodnotenia.
Využívate v kuchyni javorový sirup? Ak máte
nejaké fuckt jednoduché až primitif recepty, sem s nimi! :)
- cc -
Javorový sirup jsem ještě nikdy nezkoušela vzhledem k tomu, že nesladím a sladkému se obecně momentálně snažím vyhnout, ale zrovna nedávno jsem jeden dostala, tak ho asi otevřu a zkusím :)
OdpovedaťOdstrániťeveryday-lifecz.blogspot.com
No vyskúšaj :) Ja sladkému tiež príliš neholdujem, ale raz za čas, keď ma chytí chuť, je to určite lepšia a zdravšia alternatíva...
OdstrániťPoužívajú ho spôsobom, že ho jedia, moje dcéry na palacinky a podobné sladké jedlá.
OdpovedaťOdstrániťPre mňa je presladený.
Kupujem, myslím, vždy v akcii v Lidli. Deťom chutí. Nevidím rozdiel medzi ním a týmto z DM.
Hehe, to bude určite aj môj prípad... Kamarátka ale pečie skvelé orechy s chilli, máčané v javorovom sirupe, na to sa asi nahovoriť dám :)
Odstrániť