utorok 16. júla 2024

SKIN1004 espéefko a sérum / Prvé dojmy!

Že poslednú dobu začínam čoraz intenzívnejšie frčať na kórejskej kozmetike, to ste si asi všimli. Za mňa, ponúka bezkonkurenčný pomer ceny a kvality, takže bolo len otázkou času, kedy Kocúr podľahne, že.

No a keď sa na Elnino objavila ďalšia kórejská značka, SKIN1004, samozrejme Kocúr podľahol zas.

skin1004 kozmetika skusenosti
 

Na testovanie som si vybrala – ako inak, espéefko a hydratačné sérum, ktoré vám dnes ukážem v rámci tohto minihaulu. Že ako prvá skúsenosť, chápete.

Základom oboch produktov je centella asiatica z Madagascaru, v preklade pupočník ázijský, známy pre svoje hojivé, upokojujúce a hydratačné účinky.

Začnem SKIN1004 Tone Brightening Tone-up Sunscreen SPF50+ rozjasňujúcim opaľovacím krémom.

skin1004 spf krem recenzia


Hlavnými účinnými zložkami sú pupočník ázijský /upokojuje a hydratuje/, madecassoside, niacínamid a kyselina tranexamová /rozjasňujú, zjednocujú tón pleti a eliminujú pigmentové škvrny/. Obsahuje minerálne aj chemické filtre a poskytuje pleti – off course – vysokú ochranu 50+.

skin1004 kozmetika zlozenie


Malo by ísť o multifunkčný produkt, ktorý pleť chráni, hydratuje, pôsobí zároveň ako primer a tónuje!

 

Čo sa neskôr ukázalo ako problém číslo jeden, ale o tom neskôr :).

 

Balenie je tradične kórejsky kvalitné – vzhľadné, elegantné, jednoduché a funkčné. Tubu s pumpičkou dokážete spotrebovať do dna. Konzistenčne je krémik tak stredne tekutý, ale pri aplikácii na pleť pôsobí trošku hutnejšie, než som zvyknutá pri kórejských espéefkách. Na druhú stranu, nadmerne umastenú kožu to nezanechá.

Krém má jemne marhuľkovú farbu a samozrejme nie je parfumovaný.

skin1004 krem na opalovanie konzistencia


Poďme ale k tomu najdôležitejšiemu - účinkom, resp. k 
efektu, aký krém na pleti zanechá.

Krém je na pleti príjemný, musíte ho trošku vmasírovať, ale vstrebe sa a áno, je ideálny ako primer pod mejkap. Prekvapením je efekt, aký zanechá na pleti napriek tomu, že – podľa Kocúra – neobsahuje farebné pigmenty, ako tónujúce krémy zvyknú!

Pretože toto nie je klasický tónovací krém. Pleť je po jeho použití nejakým zázrakom naozaj krajšia, zjednotená, šťavnato pôsobiaca, svetlejšia a ružovejšia.

Tipnite si, v čom je problém. Ha ha.

Áno, ja, nie úplná bleduľa s výrazne žltým podtónom pleti potrebujem presne to, aby mi niečo ksicht zosvetlilozružovatelo!

Nevraviac o tom, že ešte nie som príliš opálená a normálna dovolenka pri mori je ešte len predo mnou, takže to bude len horšie, že :).

Takže, samostatne je tento krém pre mňa v podstate nepoužiteľný, použiť môžem len s následnou vrstvou mejkapu.

Pokračujme skúsenosťou so SKIN1004 Hyalu – Cica Blue Serum, vysoko hydratačným sérom.

skin1004 hyalu-cica blue serum


Asi netreba dvakrát prízvukovať, čo sú hlavné zložky séra – už z názvu vyplýva, že je to madagaskarská centella a kyselina hyalurónová. Teda zložky, na ktoré Kocúr počúva v každú dennú aj nočnú hodinu.

Lebo čo môže byť lepšie ako upokojenie a intenzívna hydratácia pleti!

Konzistencia séra je gélovitá, nie je to taká tá typická vodička, na aké som ja zvyknutá. Rozhodne ale sérum nemá najmenší problém so vstrebaním do pleti a nerobí to žiaden bordel pod mejkapom alebo krémom.

skin1004 hydratacne serum zlozenie


Účinky sú adekvátne zloženiu – rozumej, čistá fantázia.

No a teraz si môžeme zasa zafrfľať.

Ja mám menšie balenie o objeme 30ml, ktoré je strašne kjúúút, kvalitné, elegantné - a úplne nelogicky vybavené kvapkadlom! Ktoré je skutočným kameňom úrazu...

Kvapkadielko je totiž ideálne pre oveľa tekutejšie konzistencie, než je konzistencia nášho modrého fešiho – v tomto prípade občas naberiete veľké nič, občas malý šprtanec, občas vám to okydá otvor a musíte produkt otierať prstom...

skin1004 centella serum skusenosti


Skutočne si neviem predstaviť, ako sa mi podarí tento produkt spotrebovať do dna – obal je veľmi tvrdý, takže ho neprerežete a neviem, dokedy ma bude baviť otierať sklenú tyčinku kvapkadla o steny obalu v nádeji, či tam ešte nenájdem nejaké zvyšky séra!

Takže, to sú moje prvé dojmy zo značky SKIN1004 :). Možno sa vám bude zdať, že tých frfľaníc je tentokrát dosť, ale v reále je Kocúr s produktami naozaj že spoko! Zloženie je tradične kórejsky kvalitné, takže účinky iné ako výborné ani byť nemôžu, ceny absolútne prijateľné a ja mám pre vás len dve odporúčania.

Espéefko bude výhra pre tie, čo sú bledule s ružovým podtónom pleti. A sérum? To kúpte rovno v 50ml balení, malo by byť s pumpičkou :).

Skúšali ste túto značku? 


- Kocúr -

1 komentár:

  1. RUžová bleduľa to som ja avšak ja práve nič tónované nepreferujem. Čo som mala doposiaľ tak mi to príšerne mastilo pleť. Avšak pravda, neboli to kórejské produkty takže tu by to mohlo byť lepšie. No a to kvapkadlo škoda veru, ja mám teraz sérum inej značky kde kvapkadlo funguje, no naberá produktu tak do 1/3.

    OdpovedaťOdstrániť

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...